Paduri Parc

Parcuri Tematice, Recreative, Educationale

Intocmirea studiilor de specialitate pentru realizarea padurilor-parc si a Parcului recreativ/ tematic/ educational in fond forestier

Intocmirea studiului de specialitate pentru realizarea padurilor-parc in fond forestier

 

Intocmirea Studiului de fundamentare privind constituirea padurii-parc in cadrul fondului forestier se realizeaza cu respectarea prevederilor art. 37, alin. (10) si Anexa nr. 1, alin. (4) din Legea 46 /2008 – Codul Silvic, republicata, cu modificata si completarile ulterioare.

S.C. Amenajament S.R.L. va realiza Studiului de fundamentare privind constituirea padurii-parc si va sustine avizarea acestuia in cadrul Comisiei tehnice de avizare pentru silvicultura.

In baza Avizului Comisiei tehnice de avizare pentru silvicultura se va elabora un addendum la amenajamentul silvic pentru zonarea corespunzatoare a arboretelor.

Amenajarile permise in padurile-parc sunt:

a) alei realizate din materiale ecologice, cu latimea de maximum 2 m sau piste pentru biciclete;

b) banci;

c) iluminat;

d) puncte de informare;

e) toalete ecologice;

f) constructii provizorii din lemn cu suprafata construita de maximum 15 m2. In padurile-parc se pot realiza impaduriri cu specii care nu sunt din tipul natural fundamental in locul arborilor extrasi.

Padurile-parc se vor constitui la solicitarea proprietarului/administratorului, in baza unor studii de specialitate, cu avizul Comisiei tehnice de avizare pentru silvicultura.

Intocmirea studiului de specialitate pentru constituirea Parcului recreativ/ tematic/ educational in fond forestier.

 

Intocmirea Studiului de fundamentare privind constituirea Parcului recreativ/tematic/educational in cadrul fondului forestier se realizeaza cu respectarea prevederilor art. 37, alin. (1) lit. e si Anexa nr. 1, alin. (26) din Legea 46 /2008 – Codul Silvic, republicata, cu modificata si completarile ulterioare.

S.C. Amenajament S.R.L. va realiza Studiului de fundamentare privind constituirea Parcului recreativ/tematic/educational si va sustine avizarea acestuia in cadrul Comisiei tehnice de avizare pentru silvicultura.

Parc recreativ/tematic/educational – amenajarile cu caracter permanent sau nepermanent, care se executa in scopul desfasurarii activitatilor recreative, cu sau fara defrisarea vegetatiei forestiere, de tipul:

a) pergole si/sau locuri de joaca pentru copii;

b) aventura parc sau instalatii pentru catarare sau initiere in alpinism;

c) terenuri pentru paintball;

d) piste pentru biciclete sau pentru role;

e) cai de acces aferente;

f) actiunile tematice si educationale.

Parcurile recreative/tematice/educationale se constituie, cu avizul Comisiei tehnice de avizare pentru silvicultura, la solicitarea proprietarului/administratorului, in baza unor studii de specialitate realizate pentru paduri cu functii de recreere, zonate corespunzator prin amenajamentul silvic ( sa fie incadrate in paduri parc, conform lucrarilor descrise la punctul anterior ” Intocmirea studiului de specialitate pentru realizarea padurilor-parc in fond forestier”).

Obiectivele specifice parcului recreativ/tematic/educational se realizeaza in baza unei documentatii intocmite potrivit Ordinului nr. 694/2016 pentru aprobarea Metodologiei privind scoaterea definitiva, ocuparea temporara si schimbul de terenuri si de calcul al obligatiilor banesti cu completarile ulterioare in vigoare, documentatii care se regasesc la aici la Pagina ”Scoateri din fond forestier”.

Harta padurii parc

1_4

Harti tematice, intocmite cu detalii din teren

Alei ecologice

2_4

Alei din materiale ecologice

Traseu pentru biciclete

5_4

Piste pentru biciclete

3_4
4_4
6_4
7_4
8_4
10_4